Inspiration til én du kender?


Kender du det med at høre brudstykker af andres samtale med et halvt øre – samtidig med at du forsøger at holde fokus på din egen samtale?

Jeg hader det (og jeg forsøger at vende mig selv af med det), fordi jeg hellere vil være helt tilstede med den jeg taler med.

Men engang imellem…som nu her forleden, hvor mine førstehjælpsører stod på stilke…

Jeg var inviteret til en helt igennem fantastisk hyggelig fødselsdag. Her hørte jeg en anden gæst fortælle om et familiemedlem, som arbejder på en børneafdeling på et hospital.

Jeg ved ikke hvilket hospital, men det er sådan set også pointen ligegyldig.

Sætningen, jeg hæftede mig ved, omhandlede en sygeplejerske og lød sådan her: ”Hun har forbudt hendes egne børn at spise gulerødder og æbler, skåret i både og andre mindre stykker, fordi hun så ofte møder de mange børn, der bliver bragt ind med noget, som sidder galt i halsen”.

Så er det jeg tænker…

Det er ikke optimalt at handle sådan (men ganske sikkert meget menneskeligt).

Det er mere optimalt at være opmærksom og så ellers være forberedt på at kunne handle hvis det nu alligevel sker, at barnet får noget galt i halsen.

Det kunne jo ligeså godt være legetøj eller en sten, der satte sig fast.

Eller et stykke mad af den ene eller anden slags (som man jo ikke helt kan forbyde…).

Det kan ske, uanset hvad du gør.

Men er du beredt – kan du din førstehjælp – så kan det afhjælpes, så følgerne ikke bliver katastrofale.

Det jeg håber du husker, efter at have læst dette indlæg til ende (og tak for det), det er: De mindste børn skal ikke spise æblestykker, gulerødder eller andet mens de er alene, for de laver ikke nødvendigvis lyde, når det sidder fast i luftvejene.

Det kan de måske ikke. Måske ligger de bare stille og kvæles lydløst.

Så i min verden er æblestykker og gulerødder en god ide, når det kombineres med opsyn.

Min erfaring siger mig, at netop du allerede ved det. Helt sikkert! Du læser det her, fordi du allerede tænker over det med sikkerhed – du har allerede dit mindset på rette spor.

Men måske kender du én der ikke lige tænker over det i den hektiske små-børns-hverdag. I så fald vil det måske være en god gerning med en lille snak om emnet næste gang i drikker kaffe, mens børnene leger.

Nå, men det vare blot lidt filosofiske tanker.

Ha en rigtig god dag.

Bedste hilsner,

Henrik

PS: Hvis du har tilmeldt dig nyhedsmailen, så har du fået videoen, hvor du kan se, hvordan du gør, når dit barn får maden galt i halsen (ellers klik her).

Ønsker du at øve det på en dukke, så du ved præcist hvor hårdt du skal trykke, så er muligheden der på kurset: Førstehjælp for voksne, der har ansvar for børn.